HET BIER

 

D’EXELSE KRACHT is een donker IPA. Het kent een vol en kruidig smaakprofiel met een fruitige afdronk. Het okerkleurige bier is geschikt voor alle seizoenen en valt onder de categorie stevige speciaal bieren. Het alcohol percentage is 6 %. Brouwer Steve Gammage van Brouwerij Rodenburg heeft op verzoek de smaak van batch twee wat aangepast. Deze is iets minder bitter dan de eerste batch. Omdat het gaat om ambachtelijk gebrouwen bier waarin alleen natuurproducten worden gebruikt kan de smaak tussen de verschillende batches ook in de toekomst iets verschillen. Dit is normaal bij kleine brouwerijen. Het is dan ook het vakmanschap van de brouwer om zo dicht mogelijk bij het gekozen recept te blijven.

nieuwe etiket

DSC_0322
Steve (rechts) en Peter bij de overdracht van de eerste fles.

D’EXELSE KRACHT is een private label, dat wil zeggen dat het in opdracht wordt gebrouwen bij een speciaal bierbrouwerij. Het beeldmerk en de handelsnaam zijn dan ook geen eigendom van de brouwerij, maar van de opdrachtgever. Het recept dat wordt gebruikt voor het brouwproces wordt samengesteld in overleg met de brouwer. Steve Gammage heeft de laatste jaren veel internationale prijzen gewonnen. Zo is de Bronkhoster Nightporter in 2015 met de gouden World beer award bekroond. Brouwerij Rodenburg ligt in het plaatsje Rha in een bocht aan de IJssel vlak bij Steenderen (www.brouwerijrodenburg.nl/)

Met het beeldmerk van een sterke eikenboom willen we het stoere karakter van het bier onderstrepen. Dit symboliseert ook de robuustheid en charme van het Achterhoekse platteland. Om dit tot leven te laten komen willen we D’EXELSE KRACHT koppelen aan streekgebruiken en streekproducten. Bij elke slok van dit eigenzinnige bier gaat het om de beleving van de natuur en cultuur van onze mooie Achterhoek.

Boom
Oude eik op landgoed Ampsen

eiket-definitief

HEEREN VAN AMPSEN is een donkerblond spelt-gruitbier. Het recept is samengesteld samen met Steve Gammage en bestaat uit de volgende ingrediënten: Water, bio spelt, gemoute granen, een kruidenmengsel (gruit) van wilde gagel en twee hopsoorten. De bio-spelt is geteeld in de zomer van 2016 op de akkers rondom kasteel Ampsen. De wilde gagel is afkomstig van een heideveld en is lucht gedroogd verwerkt. Gagel is een heester met een van oudsher bekende geneeskrachtige werking. In vroeger tijden gebruikt voor leerlooien, pijnbestrijding en voor het kruiden van bier, voordat hop dit overnam.

De speltoogst
De speltoogst
Wilde gagel
Wilde gagel

Een deksels mooie website!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten